جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ |۲۸ ربیع‌الثانی ۱۴۴۶ | Nov 1, 2024
نوزاد

حوزه/ انتخاب اسامی منحصر به فرد در فرزندان اشتباه است؛ اسم بر روی مسمی تاثیر گذار است، اسم نیک برای فرزند خود انتخاب کنید تا اثر نیکو بر او بگذارد، فرزندان حاصل عمر و پاره تن انسان هستند، روایت دارد که اولاد ارث الله است، مال خداست که به ما داده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، مرحوم آیت الله محمدعلی ناصری از اساتید اخلاق حوزه در یکی از دروس اخلاق خود به موضوع «تاثیر اسم در شخصیت و زندگی دنیوی و اخروی فرزندان» پرداختند که متن آن بدین شرح است:

امام سجاد علیه‌السلام رساله ای به نام رساله حقوق دارند که حدود هشتاد مورد از حقوق را بیان می کنند و اول خدا و بعد پیامبر و امامان علیهم السلام و بعد از این ها پدر و مادر بیشترین حق را بر گردن ما دارند.

حضرت این حقوق را جزو حقوق واجب شمرده اند و به علاوه در قرآن در چند جا صراحتاً حضرت حق اشاره به حقوق والدین کرده است و همچنین روایاتی که در این زمینه وجود دارد.

حقوق پدر و مادر بسیار است ولی فرزندان هم حق دارند، والدین هم باید حق فرزند را رعایت کنند، و دختر و پسر هر دو حق مساوی دارند، روایت هست اولاد پنج حق بر والدین دارند اول این که اسم نیکو بر او بگذارد، اگر اسم نیک نگذارند روز قیامت فرزند از والدین خود شکایت می کند.

در این زمان مردم اسم های جدیدی از خود می‌سازند تا فرزندشان اسم منحصر به فردی داشته باشد؛ این کار اشتباه است؛ اسم بر روی مسمی تاثیرگذار است؛ اسم نیک برای فرزند خود انتخاب کنید تا اثر نیکو بر او بگذارد، فرزندان حاصل عمر و پاره تن انسان هستند، روایت دارد که اولاد، ارث الله است، مال خداست که به ما داده است، رحمت خود را عنایت کرده است. پس نامگذاری شما باید خوب باشد.

عالم وجود به خاطر چهارده معصوم علیهم‌السلام آفریده شده است اگر اسمی بهتر از اسم معصومین علیهم‌السلام بود خدا آن را برای ایشان انتخاب می کرد نام این ها از طرف خدا آمده است، اسم بر انسان تأثیرگذار است لذا نام خوب روی اولاد خود بگذارید.

روایت داریم هر کس اسمش محمد یا علی باشد، وقتی نامش را می برید شیاطینی که در اطراف هستند آب می شوند، این اثر دنیوی این اسامی است، این اسامی اثر معنوی دارند، اگر نام بد بگذارند و به این واسطه خلافی از فرزند صادر شود، گناهش برای پدر و مادر هم هست، چون اسم بر مسمی تأثیرگذار است.

درس اخلاق | تأثیر اسم بر شخصیت و آینده کودکان

به تازگی بعضی نام خود را تغییر می دهند و از ما در این مورد سؤال می کنند که این کار چطور است؟ من مدرکی برای این کار در روایت و حتی کلام علما که نام را تغییر دهی تا وضع مالی و یا مرض و گرفتاری رفع شود، ندیدم.

برخی به خاطر فقر و مریضی نام را عوض می کنند و از مردم به خاطر این کار پول هم می‌گیرند، به این عنوان که این فقر یا مریضی به خاطر این نام است که از حیث حروف ابجد اسم با فرد مطابقت ندارد و باعث گرفتاری شده است، این درست نیست؛ حتی اسامی اهل بیت علیهم السلام که پدرومادر روی آنها گذاشته اند را تغییر می دهند، این کار را نکنید.

بعضی متأسفانه از دختر خوششان نمی آید، این فرزندان را خدا عنایت می کند، در روایت هست که فردی نزد امام صادق علیه‌السلام آمد و گفت خدا به من هشت فرزند دختر داده، می خواهم یک پسر داشته باشم، حضرت عملی را به او تعلیم دادند که او صاحب پسر شد؛ بعضی از اشخاص که چند دختر دارند ناراحت هستند و متأسفانه شنیده ام بعضی سقط می کنند.

خدا شاهد است این کار قتل نفس است و مورد غضب الهی قرار می گیرند و دیه دارد. پیغمبر صلی‌الله علیه وآله چهار دختر داشتند، پیغمبر فرمود: «البنات ریحانة» دختر گل خوشبوی است.

چقدر پیغمبر سفارش بر محبت کردن به دختر داشت، حتی روایت است غذا که به منزل می بری و فرزندان به استقبال می آیند، اول این غذا را به دختر بدهید، بیشتر به او محبت کنید، همه فرزندان خوب هستند، لکن دختران محبت بیشتری به پدر و مادر دارند.

در مورد تربیت فرزندان روایت هست که هفت سال اول آنها را به حال خود بگذار و هفت سال دوم مراقب آنها باشید تا به انحراف کشیده نشوند.

همراه خود ببرید و مراقب او باشید که با چه کسی دوست است، می‌فرماید به اولاد خود محبت کنید، آن ها را ببوسید اگر به او محبت کردید او هم به شما محبت می کند و علاقه به شما پیدا می کند.

شخصی نزد رسول اکرم صلی‌الله علیه وآله آمد و ناگهان حسنین علیهما السلام پیش حضرت آمدند و حضرت این ها را بغل گرفته و بوسیدند، عرض کرد یا رسول الله من دوازده فرزند داشتم و هیچ کدام را نبوسیدم، حضرت فرمود خدا رحم و مروت را از دل تو برده است، به بچه خود محبت کنید، دل این ها را شاد کنید مخصوصا دختران را بیشتر محبت کنید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha